top of page

Wat is Nikkel ?

Bijgewerkt op: 1 apr.

Nikkel is een zilverachtig wit glanzend metaal met een licht gouden tint. Het wordt vaak gebruikt in verschillende industrieën, van de productie van roestvrij staal tot de productie van munten, en zelfs in de sieradenindustrie.


Nikkel is bijzonder duurzaam en corrosiebestendig, wat het een ideaal materiaal maakt voor langdurige en intensieve toepassingen. Bovendien is nikkel magnetisch bij kamertemperatuur, een unieke eigenschap die het onderscheidt van vele andere metalen.

Nikkelvrije juwelen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals chirurgisch roestvrij staal, titanium, of hypoallergene legeringen. Deze metalen zijn van nature sterk en duurzaam, waardoor ze bestand zijn tegen slijtage en langdurig gebruik kunnen doorstaan. Dit betekent dat nikkelvrije juwelen niet alleen een modieuze toevoeging zijn aan uw collectie, maar ook een investering in langdurige schoonheid en stijl.


En dit veroorzaakt nikkel!


Het is belangrijk op te merken dat sommige mensen allergisch kunnen zijn voor nikkel. Deze allergische reacties kunnen variëren van lichte huidirritaties tot ernstigere symptomen. Daarom wordt nikkelvrije sieraden steeds populairder, vooral voor items die direct in contact komen met de huid, zoals oorbellen en horlogebandjes, kettingen, ringen, armbanden .

Nikkelvrije armband zilver hart


19 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page